Više Britanaca za ostanak u EU

Mnogo više građana Velike Britanije podržava ostanak svoje zemlje u EU nego što je onih koji žele izlazak iz tog bloka, pokazala je najnovija anketa

06. okt 2015

Mnogo više građana Velike Britanije podržava ostanak svoje zemlje u EU nego što je onih koji žele izlazak iz tog bloka, pokazala je najnovija anketa.

Prema rezultatima ankete koju je sprovela agencija „Kom Res“ za list „Dejli mejl“, 55 odsto anketiranih je izjavilo da bi, ukoliko bi referendum o članstvu u EU bio održan sada, glasali za ostanak u Uniji, preneo je Rojters.

Sa druge strane, 36 odsto anketiranih je reklo da bi glasali za izlazak iz EU, dok je osam odsto i dalje neodlučno, što je manji procenat u odnosu na ranije ankete, saopštio je „Kom Res“.

Ta agencija je dodala da je to bila prva anketa sprovedena telefonom u kojoj je učesnicima pročitano zvanično pitanje koje će biti postavljeno na referendumu o članstvu Britanije u EU, a koji bi trebalo da se održi do kraja 2017. godine.

Druge ankete sprovedene u poslednje vreme su pokazale manju razliku između onih koji se zalažu za i protiv ostanka u EU, dok su neke čak pokazale da ima više pristalica izlaska iz Unije.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga