VIP Fond privukao 68,55 miliona evra investicija u Vojvodinu

VIP Fond je ove godine obeležio 10 godina otkako su ga osnovali Skupština i Vlada Vojvodine

25. dec 2014

Ukupne investicije i reinvesticije projekata na kojima je radio Fond za podršku investicijama Vojvodine (VIP Fond) u 2014. godine, u različitim fazama realizacije, iznose 68,55 miliona evra i 3.920 radnih mesta, saopštio je danas taj fond.

Pored izgradnje ili proširenja pogona već prisutnih kompanija koja prate i nova zapošljavanja, uz asistenciju VIP Fonda je u ovoj godini u Vojvodinu došlo i pet novih kompanija, koje planiraju ukupna ulaganja u iznosu od 16 miliona evra i zapošljavanje 1.820 radnika.

Reč je o mađarskoj kompaniji Tisa Automotive, koja u Senti proizvodi kablovske setove za autoindustriju, slovenačka kompanija Kolektor, koja u Novom Sadu proizvodi plastične komponente za autoindustriju, italijanska kompanija Magnetika u Mačvanskoj Mitrovici, koja se bavi proizvodnjom transformatora.

Tu su i italijanska kompanija Luvata, koja u Sremskoj Mitrovici proizvodi izmenjivače toplote, kao i o italijanskoj kompaniji Plados-Telma, koja u Novoj Pazovi pokreće proizvodnju kuhinjskih sudopera od kompozitnih materijala.

VIP Fond je ove godine obeležio 10 godina otkako su ga osnovali Skupština i Vlada Vojvodine.

Za tih deset godina, VIP fond je uspeo da dovede u Vojvodinu kompanije koje su do sada ukupno uložile oko 300 miliona evra i zaposlile oko 11.000 ljudi.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga