VIP fond poziva opštine u projekat Misli globalno-privlači lokalno

Cilj programa je da sve lokalne samouprave u Vojvodini na svojim sajtovima otvore stranicu “Invest In”

19. jan 2015

Fond za podršku investicijama Vojvodine (VIP fond) pozvao je danas vojvođanske lokalne samouprave da se uključe u program “Misli globalno-privlači lokalno”, čiji je cilj da opštine usvoje strategije i alate kojima će lakse privući investitore.

VIP fond je pozvao opštine da se uključe u taj program jer danas nije dovoljno imati lokaciju za investiranje, ma koliko ona bila dobro pozicionirana, infrastrukturno opremljena, bogata resursima, iskustvom i obučenom radnom snagom, pošto je konkurencija u Evropi veoma velika.

Taj fond je istakao da istraživanja pokazuju da više od 90 odsto biznis lidera koristi internet za informisanje i da oko 80 odsto njih putem interneta dolazi do informacija o poslovnim mogućnostima.

Dodaje se da je cilj programa da sve lokalne samouprave u Vojvodini na svojim sajtovima otvore stranicu “Invest In”, koja će posedovati sve relevatne informacije za potencijalne investitore, kao i profile na društvenim mrežama.

I VIP fond će na svom sajtu postaviti posebnu stranicu na kojoj će biti predstavljene prezentacije lokalnih samouprava koje budu učestvovale u projektu i veza sa njihovim sajtovima.

Zainteresovane lokalne samouprave mogu da se prijave najkasnije do 31. januara ove godine, na imejl zivko.planic@vip.org.rs.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga