VIP fond među deset najboljih agencija

Svetski investicioni forum u Ženevi okuplja predstavnike država na najvišem nivou

15. okt 2014

Fond za podršku investicija u Vojvodini (VIP) se našao među deset najboljih agencija za privlačenje stranih investicija na konkursu koji je raspisalo odeljenje UN za trgovinu i razvoj UNCTAD, saopšteno je danas iz VIP fonda.

Kako se navodi, konkurs je realizovan u okviru Svetskog investicionog foruma UN, koji se održava u Ženevi.

Tema ovogodišnjeg foruma su investicije u održivi razvoj, a IPA agencije su konkurisale kandidovanjem jednog investicionog projekta u ovoj godini iz „green“ sektora. Najbolje agencije su birane na osnovu veličine i uticaja projekta na lokalnu sredinu, kao i na osnovu doprinosa agencije u privlačenju i promociji takvih investicija.

U saopštenju se objašnjava da je VIP fond kandidovao investicioni projekat belgijske firme Energo Zelena, koja u Inđiji ima fabriku za neškodljivu preradu životinjskog otpada.

U VIP fondu su istakli ekološki značaj te fabrike, kao i njen rad, koji je među prvima u regionu u potpunosti usklađen sa zakonima Srbije i Evropske unije.

U saopštenju se dodaje i da je u pitanju fabrika sa nultim stepenom otpada, koja je tokom poplava preradila skoro hiljadu tona životinjskog otpada i koja zapošljava 43 radnika. Ujedno, predstavlja i jednu od najznačajnijih belgijskih investicija u Srbiji, vrednu 21,5 miliona evra.

Svetski investicioni forum u Ženevi okuplja predstavnike država i regiona na najvišem nivou, investitore, IPA agencije i sve koji kroz debate i razmenu informacija mogu da poboljšaju promociju održivih investicija i utiču na globalni investicioni pejzaž.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga