VIDEO: Za Hrvatsku bez mržnje

TV spot inicijative "Svi mi - Za Hrvatsku svih nas" upozorava javnost na neprihvatljive pojave mržnje i netrpeljivosti spram pripadnika etničkih, vjerskih i jezičnih manjina

06. jul 2014

Spot koji je inicijativa „Svi mi – Za Hrvatsku svih nas“ premijerno predstavila u Hrvatskom novinarskom društvu, međunacionalnu (ne)toleranciju prikazuje kroz igru djece različitih nacionalnosti tijekom jedne nogometne utakmice na školskom igralištu, s ciljem da upozori javnost na neprihvatljive pojave mržnje i netrpeljivosti spram pripadnika etničkih, vjerskih i jezičnih manjina.

Ksenofobni stavovi prema Srbima i Romima dio su naše svakodnevnice, upozorila je tako ova inicijativa koja okuplja veliki broj građanskih inicijativa i organizacija koje se zalažu za poštivanje prava svakog čovjeka i svake društvene skupine s naglaskom na promociju prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Inicijativa je pokrenuta 9. studenoga 2013, na dan kada je, sjećajući se protužidovske Kristalne noći iz studenog 1938. godine, obilježen Međunarodni dan borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije.

„S obzirom na događaje koji se zadnjih nekoliko mjeseci odvijaju u hrvatskom javnom prostoru, počev od antićirilične histerije, amenovanja referenduma usmjerenog na suzbijanje prava jedne druge manjine, slavljenja ratnih zločinaca, obilježavanje spomenutog dana preraslo je iz pukog simboličkog sjećanja i postalo dio naših svakodnevnih napora u izgradnje bolje i toleratnije Hrvatske“, upozorava inicijativa spotom redatelja Andreja Korovljeva, uz grafički dizajn Barbare Blasin.

Na izradi su surađivali s polaznicima dječjeg dramskog studija Zagrebačkog kazališta mladih.

(H-alter)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga