Videkanjić podneo ostavku, nasledio ga “fleksibilni” Milojičić

Nakon svih afera, ostavka u jednoj šturoj rečenici. i iz ličnih razloga

11. juna 2018

Svega pet meseci nakon što su odbacili inicijativu za razrešenje Agencije za borbu protiv korupcije i “hvalospevima” odbranili predsednika opštine Pericu Videkanjića (SNS), odbornici vladajuće stranke u Skupštini opštine Kula usvojili su njegovu neopozivu ostavku, koju je obrazložio “ličnim razlozima”.

Sada već bivši predsednik opštine Kula o čijim sumnjivim poslovima i javnim nabavkama koje je dobijalo preduzeće njegovog rođenog brata, kao i o dodeli državnih oranica supruzi  je VOICE pisao, Perica Videkanjić nije prisustvovao sednici, a šturo obrazloženje ostavke u jednoj rečenici nije izazvalo polemiku ni odbornika vlasti niti opozicije.

Za novog predsednika opštine izabran je Velibor Milojičić (SNS) koji je dosada obavljao funkciju predsednika Skupštine opštine.

Milojičiću se na lokalnoj političkoj sceni najviše zamera partijska fleksibilnost kao i široka paleta različitih stranaka čiji je bio član i funkcioner (DSS, DS, URS, SNS). Za njegovog zamenika izabran je Karolj Valka (SVM), kao i novo devetočlano Opštinsko veće. Za novu predsednicu SO Kula izabrana je Tatjana Kvasni (SNS), a za njenu zamenicu Zorica Demković (SNS).

Od 37 odbornika sednici je prisustvovalo njih 30. Nova garnitura opštinskih čelnika izabrana je sa 25 glasova, dok je opozicija bila uzdržana ili protiv.

R. Ivanoska (VOICE)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga