VGC: Tribina o domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima

Prva ovogodišnja tribina #Stavulice biće podrška inicijativi Podrži RTV, Ne davimo Beograd, emisiji Radar i svim mislećim građanima

19. juna 2016

Vojvođanski građanski centar (VGC) najavio je da će u ponedeljak održati tribinu o domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima, odnosno o načinima diskreditacije građanske hrabrosti.

U najavi tribine navodi se da će ona biti održana na platou SPENS-a u Novom Sadu, koji je okrenut ka Radio – televiziji Vojvodine, sa početkom u 19 časova.

„Predstavićemo vam konkretne izdajnike i izdajnice, kakvi smo i sami i omogućiti vam da razgovarate sa njima. Isto tako, verujemo da ste i sami izdajnici i da bi bilo lepo da sa nama podelite vaše iskustvo o izdajništvu“, poručili su organizatori.

U najavi se objašnjava i da je prva ovogodišnja tribina #Stavulice podrška inicijativi Podrži RTV, Ne davimo Beograd, emisiji Radar i svim mislećim građanima i građankama koji „tako bezobrazno žele poštovanje zakona i vladavinu prava, a neće pa neće da uzmu partijsku knjižicu“.

Serija tribina #Stavulice nastala je kao potreba za artikulisanim stavom građana Novog Sada o problemima koji ih okružuju. Organizatori su naveli i da od ponedeljka tribine dobijaju i svoje online izdanje i mesto na kome će se zajednički dogovarati o važnim temama o kojima će se razgovarati na ulici.

„Web portal #Stavulice je prostor u kojem nema cenzure, u kojem se postavljaju zgodna, malo nezgodnija i baš nezgodna pitanja budućim nosiocima vlasti i traže konkretni odgovori i koji će kao takav biti instrument građanske kontrole vlasti nakon izbornog perioda“, istakli su u VGC.

Aktivisti su ocenili da građane niko ne pita šta žele u kontekstu društveno-političkih promena i da su zbog toga odlučili da kreiraju prostor u kojem je taj stav važan.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga