VF: Dok im država otpisuje dugove, Srbijagas kupuje nove automobile

"U danima kada građani Srbije vode bitku sa teškom epidemijom neshvatljivo je da ovo javno preduzeće dragocena sredstva troši na ’bogaćenje’ voznog parka“

23. apr 2020

Vojvođanski front, blok političkih partija koji predvodi Liga socijaldemokrata Vojvodine, pozvao je danas nadležne državne institucije da reaguju na odluku Javnog preduzeća „Srbijagas“ da u toku trajanja pandemije koronavirusa kupe deset novih putničkih automobila.

„Neshvatljivo je da u danima kada građani Srbije vode bitku sa teškom epidemijom ovo javno preduzeće, koje vodi jedan od lidera Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović, dragocena sredstva troši na ’bogaćenje’ voznog parka“, navodi se u saopštenju Vojvođanskog fronta.

Ocenili su da je „skandal u vezi nabavke novih automobila još veći ako se zna da je država Srbija nedavno oprostila Srbijagasu 1,2 milijarde evra dugovanja“.

„Vojvođanski front podseća da u danima kada Srbijagas troši sredstva građana Srbije, ti isti građani plaćaju skupo grejanje zbog visoke cene zemnog gasa. Porodice u Srbiji izdvajaju i 30 odsto svojih ukupnih prihoda da bi platili račune za grejanje“, navodi se u saopštenju.

Mediji su objavili da su vozila koštala oko 16 miliona dinara, a da se u postupku javne nabavke javio jedan ponuđač.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga