Veselinović: Srbija ne želi da bude zemlja u kojoj radnici nose pelene za 200 evra.

"Stopa nezaposlenosti u Srbiji najveća u Evropi"

11. apr 2017

Predsednik Ujedinjenog sindikata Sloga Željko Veselinović rekao je u obraćanju učesnicima devetog „Protesta protiv diktature“ ispred Vlade Srbije u Beogradu da Srbija ne želi da bude zemlja u kojoj radnici nose pelene za 200 evra.

„Mnoge moje kolege ne dolaze ovde jer su državni plaćenički sindikati. Mladi su na ulicama jer ne žele da žive u Srbiji u kojoj radnici nose pelene za 200 evra“, rekao je Veselinović, aludirajući na prava radnika u preduzećima u Srbiji.

Veselinović je rekao da je stopa nezaposlenosti u Srbiji najveća u Evropi

„Građani Srbije plaćaju raznorazne bitange iz Južne Koreje i Kine koju naše radnike tuku, ne dozvoljavaju im odlazak u toalet“, kazao je on.

Zahvalio je studentima na podršci, posebno na borbi za sebe i svoje roditelje.

Ispred zgrade Vlade Srbije zapaljene su baklje.

Deveti „Protest protiv diktature“ građana nezadovoljnih rezultatima na izborima za predsednika Srbije, na kojima je pobedio aktuelni premijer Aleksandar Vučić počeo je oko 18 sati ispred Vlade Srbije u Beogradu.

Demonstranti nose transparente „Nemoj se buniti, nemoj glasati, uključi TV sve je u redu“, „Svi smo mi IMT“, „Radnici, uz vas smo“, „I vazduh ste privatizovali“, „Niko ne sme biti gladan i bez doma“. „Informer vas laže, niko ko je učestvovao na izborima nije naš“.

Na velikom broju transparenata iskazana je podrška radnicima.

Na protestu je veća grupa studenata Hemijskog fakulteta u belim mantilima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga