Veselinović: Skandalozno saopštenje MUP-a o slučaju Savamala

"To je bio manevar da se umire evropske institucije posle 14 meseci"

15. juna 2017

Predstavnik Inicijative Ne da(vi)mo Beograd Dobrica Veselinović ocenio je danas da je saopštenje MUP-a o slučaju prošlogodišnjeg rušenja kuća u beogradskoj četvrti Savamala skandalozno.

Saopštenje sadrži jednu jedinu rečenicu, što mislimo da je dosta skandalozno posle 14 meseci koliko se nisu oglašavali. Tako da oni zahtevi sa početka protesta svakako ostaju“, rekao je Veselinović novinarima u Beogradu.

On je podsetio da demonstranti traže smene i krivičnu odgovornost svih koji su umešani u taj slučaj, od vrha gradske vlasti do vrha policije.

„Nećemo odustati od tih zahteva očekujemo da na sledećoj skupštini grada većina razreši Sinišu Malog sa mesta gradonačlenika“, rekao je Veselinović.

Na pitanje da li je to što je MUP izdao saopštenje nekakav pomak, on je ocenio da nije, već da je to posledice izveštaja Evropske komisije u kome se slučaj Savamale navodi kao jedan od gorućih problema ove vlasti.

„To je bio nekakav manevar da se umire evropske institucije posle 14 meseci“, rekao je Veselinović.

Na pitanje da li će Inicijativa izaći na beogradske izbore sama ili udružena s nekim, kazao da je još rano govoriti o gradskim izborima jer nisu ni raspisani.

„Na nama je da u narednom periodu vidimo šta su potrebe i želje Beograđana i da napravimo što širi konsenzus o pitanjima koje muče Beograđane, deponija, javni prevoz… a onda da vidimo da li će to biti neka koalicija ili pokret“, rekao je Veselinović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Branik srBstva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga