Veselinović: Savez za Srbiju 100 odsto neće učestvovati na junskim izborima

"Nismo nerealni, ne tražimo nemoguće"

06. maj 2020

Predsednik Pokreta za preokret i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Janko Veselinović izjavio je danas da SzS „100 odsto“ neće učestvovati na izborima 21. juna.

Upitan šta bi trebalo da se promeni u Srbiji pa da SzS ipak prihvati da izađe na izbore ako bi oni bili održani krajem godine, Veselinović je rekao da bi tada pre svega bilo izvesnije da li se izbornim procesom u uslovima pandemija korona virusa, ugrožava zdravlje stanovništva.

„Imamo ozbiljnu opasnost od eksplozije epidemije u junu. Najstariji građani koji su bili zatvoreni skoro dva meseca sada će odjednom moći da izađu i nacrtaju se na biračkom mestu“, naveo je Veselinović i pozvao penzionere da ne glasaju 21. juna.

Navodeći da vlast nije imala želju da napravi društveni dogovor „kako prevazići političku, ekonomsku i moralnu krizu u Srbiji“, Veselinović je kazao da je SzS „čvrsto na poziciji da ne postoje uslovi za slobodne i poštene izbore“.

„Nismo nerealni, ne tražimo nemoguće. Tražimo da RTS, REM, Ustavni sud, rade svoj posao, tražimo da građani imaju mogućnost da čuju naš stav, da se ne plaćaju glasači i ne dovode iz susednih republika“, naveo je lider Pokreta za preokret.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga