Veselinović: Bojkot je jedini odgovor na lažne izbore

"Pre pet godina ovaj režim počeo je brutalno da krade izbore"

08. okt 2019

Predsednik Pokreta za Preokret i jedan od lidera Saveza za Srbiju, Janko Veselinović, izjavio je danas da je bojkot „jedini odgovor na lažne izbore“.

On je u Somboru počeo kampanju propagiranja bojkota predstojećih parlamentarnih izbora, i rekao da je borba za poštene izbore u Srbiji počela „još 2015. godine kada su opozicione stranke i pokreti konstatovali da nema uslova za slobodne izbore i tražili od vlasti pregovore na tu temu“.

„Naši zahtevi, zahtevi građana Srbije da budemo normalna zemlja potiču od pre pet godina kada je ovaj režim počeo brutalno da krade izbore, ako zanemarimo izbornu prevaru od 2012. godine sa lažnim džakovima ispred skupštine“, naveo je Veselinović a preneo Savez za Srbiju.

On je dodao da ti zahtevi „nisu nastali slučajno“ i podsetio da će se uskoro navršiti „šest godina od dana kada su nasilnici SNS-a za vreme lokalnih izbora u Vrbasu, u džip ubacili omladinskog aktivistu DS-a Danila Bobića, strpali ga u podrum i tamo ga tukli“.

„Od tada do pokušaja ubistva Borka Stefanovića ređale su se nasilne akcije režima prema opoziciji“, dodao je predsednik Pokreta za preokret.

(Beta, foto: screenshot N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga