Veselinović: Ako vlast ne pristane na dijalog do 4. maja, formiramo slobodnu zonu u Beogradu

"Građani nisu zaboravili fantome"

20. apr 2019

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Janko Veselinović najavio je na večerašnjem protestu “Jedan od pet miliona” da će u slučaju da vlast ne pristane na dijalog sa „pobunjenim narodom“ do 4. maja, u glavnom gradu biti formirana „slobodna zona“ koju će, kako je rekao, činiti „slobodni narodni parlament sastavljen od slobodnih odbornika iz Srbije“.

Obraćajući se okupljenim građanima ispred zgrade RTS-a u Takovskoj ulici, Veselinović je rekao da će Beograd postati „centar slobodne zone do pobede“ ukoliko vlast ne pristane na dijalog do 4. maja.

On je na kraju današnjeg skupa najavio da će naredne subote, uoči Uskrsa, organizatori protesta sprovesti niz humanitarnih akcija širom Srbije i dodao da će tokom naredne sedmice otići u beogradski kvart Savamala kako bi „pokazali da građani nisu zaboravili fantome“.

Na današnjem skupu koji je počeo nešto posle 18 časova kod Terazijske česme, pročitana su imena vanstranačkih eksperata koji bi činili tim za pregovore o „oslobađanju medija“ i stvaranju uslova za „fer i poštene izbore“.

Obraćajući se okupljenim građanima kod Terazijske česme, glumac Branislav Lečić kazao je da su članovi ekspertskog tima profesori Čedomir Čupić, Dušan Vučićević, Snježana Milivojević, Jovanka Matić, politikolog Boban Stojanović, reditelj Srđan Dragojević, novinar Vukašin Obradović i sociolog Zoran Gavrilović, a da će im pomoć pružiti i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Asocijacija nezavisnih i elektronskih medija (ANEM).

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga