Veljović obećao da će policija uhapsiti krivce za napade

Incidenti štete interesima države

19. okt 2014

Direktor policije Milorad Veljović obećao je danas u Novom Sadu da će policija vrlo brzo pronaći vinovnike napada na albanske pekare i poslatičarnice u tom gradu.

“Želimo odavde da pošaljemo jasnu poruku da nećemo tolerisati ugrožavanje bezbednosti građana, bez obzira na njihovu nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost i da će policija vrlo brzo pronaći vinovnike ovih događaja i privesti ih licu pravde”, rekao je Veljović novinarima.

Veljović je istakao da ovakvi incidenti štete interesima države i da je zato prioritet policije i u Novom Sadu i u celoj Srbiji da se ovi događaji što pre rasvetle, da počinioci budu najstrožije kažnjeni i da se obezbedi puna lična i imovinska sigurnost svakog građanina.

“Novi Sad je jedan miran grad i ubeđen sam da ovakvi ekscesi ne mogu poremetiti stabilan zajednički život građana i dobre međunacionalne odnose. Jednostavno, mi moramo garantovati i kao policija i kao država bezbednost svakog građanina i Novog Sada i cele Srbije, bez obzira na nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost”, poručio je Veljović.

Dodao je da je tokom jučerašnjeg dana na poligrafsko testiranje privođeno više osoba i da se istraga i dalje intenzivno sprovodi.

Novosadska policija je danas saopštila da je rasvetlila noćašnji napad na jednu poslastičarnicu u Bečeju koja je u vlasništvu meštanina albanske nacionalnosti.

Zbog sumnje da je betonskom kuglom razbio staklo na izlogu poslastičarnice, policija je saslušala 18-godišnjeg Bečejca, a nadležno tužilaštvo kvalifikovalo je ovaj događaj kao krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio poslednje incidente u gradu i izrazio je uverenje da će policija vrlo brzo pronaći neodgovorne pojedince i da će oni biti procesuirani u skladu sa zakonom.

“Ljubav prema svom gradu i svojoj državi se ne pokazuje tako što bacite ciglu na komšijin prozor, ti ljudi žive ovde i rade zajedno sa nama, plaćaju poreze i zapošljavaju druge ljude i ništa niste pomogli Srbiji niti ste pokazali da volite Novi Sad, ako nešto tako uradite”, poručio je Vučević.

On je pozvao političare da vode računa kakve izjave daju i da ne pokušavaju da dobiju jeftine političke poene.

“Ovo nije tema za strančarenje, već prilika da pokažemo da su svi građani u Srbiji jednaki pred Ustavom i pred zakonom”, kazao je Vučević.

Veljović je u poseti Novom Sadu bio sa šefom Kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivanom Ristićem, a razgovarali su i sa načelnikom novosadske policije Sinišom Radakovićem.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga