Velikić: Sve je podređeno predizbornoj kampanji vladajuće kaste

"Novinarstvo je gotovo u potpunosti ugušeno i redakcije unisono prenose ono što vrh vlasti izgovori na konferencijama za medije"

31. mar 2020

Pisac Dragan Velikić je ocenio da je, kada je reč o institucijama, stanje pogoršano od uvođenja vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa.

On je za list „Danas“ naveo da je novinarstvo gotovo u potpunosti ugušeno i da „redakcije unisono prenose ono što vrh vlasti izgovori na konferencijama za medije“.

„Da ne pominjemo svakovečernji direktni prenos monodramisanja jednog izuzetno lošeg glumca koji se dočepao kamera. A nema nikoga da ga zaustavi, da mu kaže da povremeno i za pojas zadene. Tokom tih solilokvija, novinari kojima je opšte dozvoljeno da postavljaju pitanja sasvim očigledno izgovaraju tekstove prosleđene od strane kojoj su pitanja upućena. Šta reći – kadija te tuži, kadija ti sudi. Odvratno ih je slušati i gledati, te tzv. novinare RTS-a, Pinka, Studija B i ovog sramnog, lažnog, novog B92. Ukinuta je institucija redakcije i novinarskog delovanja. Sve je podređeno konstantnoj predizbornoj kampanji vladajuće kaste“, rekao je Velikić.

Pisac je ocenio da je „samo na nama da li ćemo nešto naučiti iz svega ovoga“.

„Hoće li nama mama i tata biti krivi za sve životne neuspehe ili ćemo preuzeti dizgine svog života u sopstvene ruke i odgovornost za njega? Ovaj svet nema nikoga do nas. Ako ga prepustimo tim pajacima koji za velike novce, NAŠE novce, uništavaju naše živote – pa ko nam je kriv kad se sve smandrlja u provaliju koja nama, običnim ljudima, nikako ne odgovara“ ocenio je Velikić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga