Veliki naučni skup na Univerzitetu u Novom Sadu

Vrh svetske nauke okupiće se na Univerzitetu u Novom Sadu

17. sep 2013

Više od 150 svetskih naučnika iz 25 zemalja i sa četiri kontinenta okupiće se u četvrtak na Univerzitetu u Novom Sadu, na konferenciji posvećenoj oblasti osmatranja zemlje, saopšteno je danas sa tog univerziteta.

„Vrh svetske nauke okupiće se na Univerzitetu u Novom Sadu. Zajednički istraživački centar Evropske komisije je prepoznao izvanredne potencijale i rezultate koje je u toj oblasti ostvario Biosens centar UNS“, navodi se u saopštenju za javnost.

Događaj će objediniti eksperte iz sedam velikih naučnih projekata Zajedničkog istraživačkog centra Evropske komisije, sa evropskih univerziteta i iz privatnih kompanija, Grupe za osmatranje Zemlje, Dunavske strategije i brojne predstavnike državnih institucija iz regiona.

Skup je posvećen pravljenju okvira za buduću saradnju u programima Evropske komisije, kao što su Horizon 2020, IPA i Dunavska strategija, a u fokusu će se naći i primene najnovijih informaciono-komunikacionih tehnologija u poljoprivredi i u zaštiti životne sredine.

„Ovaj elitni naučni događaj, podržan od strane vrhunske evropske naučne institucije, veliko je priznanje našim naučnicima, Biosens centru, Univerzitetu u Novom Sadu i Srbiji.

Sve informacije uključujući i program skupa možete naći na adresi: http://www.balkangeo.net.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga