Velika Britanija u borbi protiv dezinformacija o vakcinama protiv malih boginja

Male boginje su zarazne, a zdravstveni zvaničnici kažu da se najmanje 95 posto populacije mora učiniti imunim da bi se sprečila epidemija

19. avg 2019

Vlada Velike Britanije planira da sazove samit kompanija društvenih medija kako bi razgovarala o tome šta mogu učiniti u borbi protiv dezinformacija o vakcinama protiv malih boginja. Premijer Boris Džonson izrazio je zabrinutost zbog sve veće pojave malih boginja. On je rekao je da je Velika Britanija imala sjajne rezultate u borbi protiv bolesti, ali stvari su odjednom „krenule u pogrešnom smeru“, sa 230 novih slučajeva u prvih nekoliko meseci ove godine.

On je dodao da vlasti moraju da ukažu na dezinformacije koje se odnose na vakcinacije u medijima jer su zbog njih ljudi sve uzdržaniji od vakcinisanja.

Male boginje su zarazne, a zdravstveni zvaničnici kažu da se najmanje 95 posto populacije mora učiniti imunim da bi se sprečila epidemija.

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, u prvih šest meseci 2019. godine širom sveta zabeleženo je najviše slučajeva malih boginja od 2006. godine. U SAD je u tom periodu zabeležen najveći broj slučajeva malih boginja u poslednjih 25 godina.

Džonson je izneo planove za poboljšanje stope vakcinacije u Velikoj Britaniji, pozivajući zdravstvo da osigura da 95 posto stanovništva primi obe doze vakcine. Ministarstvo zdravlja doneće strategiju za rešavanje ovog problema ove jeseni i očekuje se da će razmotriti korišćenje tehnologije kako bi se identifikovalo ko je možda propustio vakcinaciju i da bi se olakšali termini rezervacije.

(Beta, Foto: Pixabay)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga