Većina poslanika opozicije bojkotuju sednice parlamenta

Pozvali su izvršnu vlast i predsednicu parlamenta Maja Gojkoviću da podnesu ostavke

11. feb 2019

Poslanici više opozicionih poslaničkih klubova ponovili su da bojkotuju današnju i sve naredne sednice Skupštine Srbije, koju su nazvali „uzurpatorskim parlamentom“, kao i da će ubuduće u skupštinskom holu uspostaviti „Slobodan parlament“.

Poslanici Saveza za Srbiju najavili su danas da neće prisustvovati sednici Skupštine Srbije, ali će na svakih pola sata držati konferencije za novinare u skupštinskom holu. Oni su tokom konferencije za novinare držali transparent na kome je pisalo “1 od 5 miliona”.

Oni su u vreme obraćanja novinarima u holu parlamenta razvili transparent „Jedan od pet miliona“.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je da u državi postoji „kolaps sistema“, da je parlament „protčni bojler za zakone“ i da bojkotom ne žele više da daju legitimitet urušavanju demokratije. Aleksić je kazao i da su poslanici opozicije pozvali izvršnu vlast i predsednicu parlamenta Maja Gojkoviću da podnesu ostavke jer su „privatizovali zemlju“.

Poslanica Pokreta za spas Srbije Sanda Rašković Ivić rekla je da za sedam godina od kako „besni naprednjačka vlast“, parlament postao „paravan demokratije“ i da se u njemu nije raspravljalo o važim pitanjima poput Kosova i Metohije, ulaska ili neulaska u EU, siromaštvu. Dodala je i da na dnevni red nije stavljen ni jedan od 200 zakona koji je predložila opozicija.

Ona je kazala i da će narodni poslanici krenuti da obilaze građane u svim gradovima i razgovaraju sa njima, kako bi Narodna skupština došla u sve gradove.

Na sednici parlamenta učestvuju poslanici Srpske radikalne stranke, Liberalno demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Skupština Srbije počela je nešto posle 10 časova vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu su, između ostalog, predlozi izmena i dopuna zakona iz obrazovanja i zakona o oružju i municiji.

(Beta/FoNet)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga