Veče uličnih svirača – Dixieland Night u Somboru u subotu

“Centar Sombora na jednu noć vraća se u zlatne dvadesete"

31. jula 2019

Zagrevanje za ovogodišnji 19. Festival uličnih svirača – Gradić fest počeće u Somboru 3. avgusta, kada će na balkonima u centru grada zasvirati oko 25 muzičara iz cele Vojvodine, a Belgrade Dixieland Orchestra nastupiće na centralnom gradskom trgu isto veče, u okviru manifestacije “Veče uličnih svirača – Dixieland Night”.

“Centar Sombora na jednu noć vraća se u zlatne dvadesete. Kroz muziku, film i ples, vratićemo se u zlatno doba kabarea, flaper devojaka, svinga i Diksilenda”, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je Belgrade Dixieland Orchestra je jedini orkestar te vrste u Srbiji i direktno je zaslužan što se Diksilend “iznova uzdigao iz pepela”, na temeljima koje su decenijama mukotrpno gradili svi džezeri sa ovih prostora.

Osim njih, na čak 10 balkona nastupiće oko 25 muzičara: solo, duo, trio sastavi i kvarteti sa balkona publici će prirediti jedinstven džem sešn (jam session) na otvorenom, piše u saopštenju.

Precizira se da će na balkonima nastupiti Katarina Stojkov, The Hat Matter, Gitart+ , Pero Stojančević, Hot Club OFNS, Bogdan Spasić, Steadys, Deeps trio, Goran Strgar, Zorana Iđuški duo i NS jazz trio.

Osim toga, publika će imati priliku da vidi selekciju nemih filmova koji će biti projektovani na fasadama zgrada, a posetioci su takođe pozvani da budu deo diksilend noći u Somboru tako što će doći obučeni u stilu dvadesetih godina, navodi se u saopštenju.

Glavni pokrovitelji programa “Veče uličnih svirača – Dixielend night” su Grad Sombor i Kulturni centar “Laza Kostić” iz tog grada.

Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 29. do 31. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Glavne zvezde festivala biće beogradski noise pop bend Artan Lili, rep sastav Who see, didžej i producent Gramophonedzie i Autopark. Osim njih nastupiće i francuski sastav The Wackids i poznati kontrabasista Adam Ben Ezra.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga