Vasin: Zorana Mihajlović da pogleda zvanične podatke

Pokrajinski funkcioner odgovorio ministarki

06. jan 2015

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin poručio je danas da zvanični ekonomski pokazatelji u potpunosti demantuju izjavu ministarske Zorane Mihajlović da je „svaki dan vlasti Bojana Pajtića dan kojim se stanje u Vojvodini pogoršava“.

Vasin je u pisanoj izjavi istakao da je najveća stopa rasta bruto društvenog proizvoda ostvarena u Vojvodini i on je, kako je naveo, iznad republičkog proseka, što Vojvodinu svrstava u razvijene regione.

„U periodu od poslednjih godinu dana, na nivou Republike Srbije je zabeležen pad industrijske proizvodnje od 5,7 odsto dok je u Vojvodini zabeležen rast od 0,9 odsto. Vojvodina je najveći izvoznik u Srbiji, na njenoj teritoriji se nalazi polovina svih investicija koje su došle u Srbiju, a Vojvodina beleži i najveće smanjenje broja nezaposlenih od svih regiona u Srbiji, i to isključivo zahvaljujući podstcajima koje daje Pokrajinska vlada“, rekao je Vasin.

Predsednik vojvođanskog DS dodao je da ističe ove podatke kako bi se ministarka Mihajlović sama uverila u “ besmislenost svojih reči“, a i da ubuduće ne bi davala ovako „politički bezobrazne“, ali pre svega netačne, izjave.

Vasin je istakao i da je poslednja izjava ministarke na tragu njenih paušalnih ocena i tvrdnji o ministrima koji rade protiv države, obećanja da će struja pojeftiniti istog dana kada SNS dođe na vlast ili obećanja da će svi oštećeni u poplavama biti obeštećeni do kraja avgusta.

Pokrajinski funkcioner je pozvao Mihajlovićku da se u svojim neprekidnim napadima na Pokrajinsku vladu, opoziciju, koalicione partnere, stranačke kolege, predsednika Republike ili bilo koga drugog služi činjenicama a ne paušalnim neosnovanim optužbama i da se, za promenu, kako je naveo, pozabavi činjenicom da su građani Vojvodine od Srpske napredne stranke dobili isključivo smanjenje plata i penzija i povećanje poreza.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga