Vasin: Zadatak u 2016. je da oslobodimo medije

“Uspeli smo da se odupremo sistemu vrednosti koji je bio nametan od naših protivnika, koji su otimali vlast u lokalnim samoupravama i mnogo puta pokušavali da sruše Pokrajinsku vladu”

30. dec 2015

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) izjavio je danas da 2016. godina treba da bude godina borbe za medijske slobode.

“Zadatak u 2016. godini je da oslobodimo medije”, rekao je Vasin novinarima na novogodišnjem koktelu DS-a.

Prema njegovim rečima, medijske slobode su preduslov i za građanske slobode, a početak pregovora sa EU je prilika i za napredovanje u medijskim slobodama.

“Počev od izjave ministra Gašića, preko izveštaja Evropske komisije – jasno je da u 2015. godini mediji u Srbiji nisu bili slobodni, kao što ni stepen građanskih sloboda nije bio na zadovoljavajućem nivou”, kazao je Vasin.

On je ocenio da je za DS 2015. godina bila “časna”, jer je ta stranka, uprkos velikim pritiscima, uspela sa koalicionim partnerima da dovede mandat Pokrajinske vlade do kraja, u skladu sa Ustavom Srbije i Statutom Vojvodine.

“Uspeli smo da se odupremo sistemu vrednosti koji je bio nametan od naših protivnika, koji su otimali vlast u lokalnim samoupravama i mnogo puta pokušavali da sruše Pokrajinsku vladu”, rekao je Vasin.

On je dodao da je zahtev DS-a da pokrajinski izbori budu fer, korektni i pošteni, i da ne budu korišćeni metodi koji su bili korišćeni na pojedinim lokalnim izborima.

Vasin je rekao da juče usvojene izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu nanose štetu građkanima Vojvodine.

“Pokušaćemo na svaki način da anuliramo štetu. Usvajanje tog zakona je simbol kako je u 2015. godina tekla u pogledu demokratije”, ocenio je Vasin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga