Vasin: Vučićevi podaci o APV netačni

Iznošenje neistinitih informacija od strane Vučića ima isključivo politikantski karakter

24. okt 2014

Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin rekao je da je premijer Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije izneo netačne podatke o broju nezaposlenih u APV.

Vučić je tokom obraćanja poslanicima u Skupštini Srbije danas rekao da je broj nezaposlenih u Vojvodini, od kada je DS na vlasti u pokrajini, porastao za 200.000 lica.

„Vučić se pridružio nastojanjima Srpske napredne stranke da po svaku cenu preuzme vlast u Vojvodini, pa čak i po cenu davanja netačnih informacija“, rekao je Vasin i dodao da zvanična evidencija Nacionalne službe za zapošljavanje govori drugačije.

Kako je objasnio, u Vojvodini je, prema zvanicnoj evidenciji NSZ, u 2000. godini bilo 231.434 nezaposlenih lica, a 2004. godine, kada je Bojan Pajtić prvi put postao predsednik Vlade Vojvodine, taj broj je iznosio 269.910 lica.

Vasin je istakao da je broj nezaposlenih u Vojvodoni, uzimajući u računicu i kraj septembra, trenutno 188.823 nezaposlena lica.

„Vojvodina je godinama najuspešniji region u oblasti smanjenja nezaposlenosti u Srbiji, tako da je u zadnjih godinu dana njen udeo u smanjenju boja nezaposlenih najveći od svih regiona u Srbiji“, poručio je Vasin.

On je dodao da je Vojvodina i po svim drugim ekonomskim pokazateljima najuspešniji region u Srbiji, ili spada među prva dva regiona po uspešnosti.

„Iznošenje ovako neistinitih informacija od strane Vučića, ima isključivo politikantski karakter i ne može služiti zajedničkom cilju koji bi trebao da bude ekonomska dobrobit svih građana Vojvodine“, upozorio je Vasin.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga