Vasin: Vučić se kiti tuđim perjem

Vučićeva vlada nije dovela ni jednu značajnu kompaniju u Vojvodinu

03. sep 2015

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin optužio je danas predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da se “kiti tuđim perjem” i sebi prisvaja zasluge za pojeidne strane investicije, iako ih je realizovala vlada koju je predvodila Demokratska stranka.

Vasin je u saopštenju za javnost naveo da današnje Vučićevo otvaranje pogona „Svarovski“ u Subotici predstavlja “kićenje tuđim perjem”, jer sadašnja Vlada Srbije nije imala nikakav doprinos u dovođenju ovog investitora.

On je podsetio da je zahvaljujući aktivnostima Vlade Srbije u martu 2012. godine potpisan ugovor, u prisustvu tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, o dolasku „Svarovskog“ u Suboticu.

“Nakon toga, Pokrajinska vlada je veoma značajno pomogla izradu planske dokumentaciju za izgradnju fabrike i sve je to rezultiralo time što se fabrika danas otvara. Ali, otvara je predsednik vlade čija vlada nije imala nikakav doprinos u dovođenju ovog stranog investitora“, kazao je Vasin.

Vasin je podsetio da je Vojvodina nosilac priznanja prestižnog „Fajnenšel tajmsa“ kao najatraktivniji region srednje veličine u privlačenju stranih investicija i dodao da je u Vojvodini realizovano više od 45 odsto svih stranih investicija u Srbiji, među kojima je i kompanija „Svarovski“.

„To nije prvi put da Aleksandar Vučić otvara pogone u Vojvodini, iako njegova vlada do sada na teritoriju Vojvodine nije dovela ni jednu značajnu stranu kompaniju, i sve što je otvarano su kompanije koje su dovedene u vreme vlade Mirka Cvetkovića i zahvaljujući aktivnostima Pokrajinske vlade“, rekao je Vasin.

Mirović: Pokrajinska vlada nema zasluge za otvaranje pogona Svarovskog

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović izjavio je danas da Pokrajinska vlada “nema nikakvog učešća” u realizaciji značajnijih investicija u Vojvodini.

“Našoj javnosti je više nego jasno da Pokrajinska vlada nema nikakvog učešća u realizaciji značajnijih investicija u Vojvodini, kao što nema ni u realizaciji investicije kompanije Svarovski u Subotici”, naveo je Mirović u saopštenju za javnost.

Igor Mirović je naveo da je Vučićeva vlada od početka aktivna u realizaciji investicije kompanije Svarovski, od polaganja kamena temeljca do finansijske pomoći.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući Vladi Srbije smanjen je broj nezaposlenih, beleži se rast bruto društvenog proizvoda, stabilizovane su javne finansije i svi drugi ekonomski parametri koji su, kako je ocenio, za vreme Demokratske stranke bili poražavajuće negativni za državu i društvo.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga