- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Vasin: Uspeh Univerziteta se odnosi i na rad bivše Pokrajinske vlade

Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin izjavio je danas da je kao potpredsednik bivše Pokrajinske vlade ponosan na informaciju da se Univerzitet u Novom Sadu našao u prestižnom društvu prvih hiljadu univerziteta širom sveta.

U najnovijem izdanju svetske rang liste univerziteta Vebometriks Univerzitet u Novom Sadu je u konkurenciji od 24.000 visokoobrazovnih institucija zauzeo 886. mesto.

Vasin je u pisanoj izjavi naveo da je bivša Pokrajinska vlada imala izuzetno kvalitetnu saradnju sa Univerzitetom u Novom Sadu i značajan deo svojih aktivnosti usmerila ka stvaranju uslova u kojima bi kreativni, stručni i naučni potencijali profesora i ostalih zaposlenih i angažovanih na Univerzitetu došli do punog izražaja.

„Njima čestitam na ovom priznanju“, istakao je predsednik vojvođanskog DS.

Kroz izuzetnuo kvalitetnu saradnju i podršku u stvaranju materijalnih uslova za rad Univerziteta, ali, isto tako, i kroz realizaciju brojnih zajedničkih projekata, dodao je, Pokrajinska vlada je uspela u nameri da Univerzitet u Novom Sadu ima sve karakteristike značajnog evropske obrazovne i naučne institucije.

„Danas je Univerzitet u Novom Sadu na 389 mestu u Evropi, u konkurenciji  6023 univerziteta, daleko ispred ostalih univerziteta u Srbiji. Ovo priznanje je jedno od mnogih svetskih i evropskih priznanja koje se odnose i na rad bivše Pokrajinske vlade i još jedan dokaz da je Vojvodina u prethodnim godinama u svim oblastima ostvarivala najbolje rezultate od svih regija u Srbiji“, ocenio je Vasin.

On je ocenio da danas postoje pokušaji da se devalvira sve ono što su bivše pokrajinske vlade postigle.

„I u tome se delimično i uspeva zahvaljujući medijskoj situaciji u Srbiji, ali brojna evropska i svetska priznanja za institucije i projekte realizovane u to vreme  su najbolji dokaz uspešnosti našeg rada“, poručio je on.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!