Vasin: Uspeh Univerziteta se odnosi i na rad bivše Pokrajinske vlade

Danas postoje pokušaji da se devalvira sve ono što su bivše pokrajinske vlade postigle

10. avg 2016

Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin izjavio je danas da je kao potpredsednik bivše Pokrajinske vlade ponosan na informaciju da se Univerzitet u Novom Sadu našao u prestižnom društvu prvih hiljadu univerziteta širom sveta.

U najnovijem izdanju svetske rang liste univerziteta Vebometriks Univerzitet u Novom Sadu je u konkurenciji od 24.000 visokoobrazovnih institucija zauzeo 886. mesto.

Vasin je u pisanoj izjavi naveo da je bivša Pokrajinska vlada imala izuzetno kvalitetnu saradnju sa Univerzitetom u Novom Sadu i značajan deo svojih aktivnosti usmerila ka stvaranju uslova u kojima bi kreativni, stručni i naučni potencijali profesora i ostalih zaposlenih i angažovanih na Univerzitetu došli do punog izražaja.

„Njima čestitam na ovom priznanju“, istakao je predsednik vojvođanskog DS.

Kroz izuzetnuo kvalitetnu saradnju i podršku u stvaranju materijalnih uslova za rad Univerziteta, ali, isto tako, i kroz realizaciju brojnih zajedničkih projekata, dodao je, Pokrajinska vlada je uspela u nameri da Univerzitet u Novom Sadu ima sve karakteristike značajnog evropske obrazovne i naučne institucije.

„Danas je Univerzitet u Novom Sadu na 389 mestu u Evropi, u konkurenciji  6023 univerziteta, daleko ispred ostalih univerziteta u Srbiji. Ovo priznanje je jedno od mnogih svetskih i evropskih priznanja koje se odnose i na rad bivše Pokrajinske vlade i još jedan dokaz da je Vojvodina u prethodnim godinama u svim oblastima ostvarivala najbolje rezultate od svih regija u Srbiji“, ocenio je Vasin.

On je ocenio da danas postoje pokušaji da se devalvira sve ono što su bivše pokrajinske vlade postigle.

„I u tome se delimično i uspeva zahvaljujući medijskoj situaciji u Srbiji, ali brojna evropska i svetska priznanja za institucije i projekte realizovane u to vreme  su najbolji dokaz uspešnosti našeg rada“, poručio je on.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga