Vasin: U narednih nedelju dana odluka stranaka o vlasti u Vojvodini

Očekuje da i SVM učestvuje u vlasti

18. avg 2014

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin izjavio je danas da u narednih nedelju dana očekuje da se stranački organi izjasne o budućem funkcionisanju vlasti u Vojvodini.

Vasin je za agenciju Beta rekao da su se tehničke grupe DS-a, Nove demokratske stranke (NDS) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) usaglasile oko zajedničkih stavova i načina funkcionisanja buduće koalicije.

Prema njegovim rečima, ocenjeno je da je najbolje da se ne povećava sadašnji broj sekretarijata u Pokrajinskoj vladi, već da se izvrši drukčija preraspodela među koalicionim partnerima.

„Taj dokument su zajednički utvrdile tehničke grupe DS-a, NDS-a i LSV-a i očekujem da ga najviši stranački organi te tri partije i potvrde u narednih nedelju dana“, naveo je Vasin.

Trenutnu vladajuću koaliciju u Skupštini Vojvodine čine DS, LSV i Savez vojvođanskih Mađara (SVM).

Vasin je rekao da SVM „po svojoj volji“ ne učestvuje u aktuelnim pregovorima sa DS, NDS i LSV, ali je dodao da će, nakon što se pronađe konačno rešenje, i SVM biti upoznat s njim.

„Oni su deo koalicije i očekujemo da će ta koalicija nastaviti da vodi Vojvodinu proširena sa Novom demokratskom strankom“, rekao je Vasin.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga