Vasin traži imovinske karte i poreklo imovine funkcionera SNS

SNS obećala pre pola godine da će njeni visoko pozicionirani članovi objaviti podatke, ali do danas to nije učinio nijedan njihov funkcioner

07. jul 2016

Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin pozvao je danas funkcionere Srpske napredne stranke (SNS) da, pre nego što nekoga nazovu kriminalcem, objave svoje imovinske karte i objasne poreklo svoje imovine.

Vasin je u pisanoj izjavi naveo da ga je SNS juče etiketirao kao kriminogenu ličnost, ocenivši da su „razni Pajtići, Petrovići, Vasini, Ješići i ostala bratija kriminalizovali bivšu Pokrajinsku vladu“.

„Jedini od svih političara u Vojvodini sam pre pola godine javno obelodanio sve podatke o sebi,svom obrazovanju,opisao svoj dugogodišnji staz u privredi i funkcije u politici,predstavio svoju imovinu posle 35 godina neprekidnog rada i do zadnjeg dinara obrazložio način njenog sticanja. Nakon toga, SNS je obećala da će i njeni  visoko pozicionirani članovi učiniti isto. Do danas to nije učinio nijedan njihov funkcioner, a obećani zakon o poreklu imovine još nije na vidiku“, poručio je Vasin.

On je funkcionerima SNS poručio i da to što tvrde da su imovinu prijavili Agenciji za borbu protiv korupcije nije dovoljno, jer se tamo ne obrazlaže način sticanja imovine.

„Tada bi se videlo koliko vas nema dana radnog staza van politike i javnih preduzeća i koliko vas ne može da objasni kako su svojim platama stekli ono što imaju. Brzo bi postalo jasno zašto ne smete da objavite podatke o svom radnom stažu, a građani  bi videli pravi profil ljudi koji daju sebi za pravo da najvulgarnije vređaju i etiketiraju političke protivnike“, istakao je Vasin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga