Vasin: SNS urušava ustavni poredak zemlje

Sve podseća na scenario iz vremena jogurt revolucije, kojom je započeto sve zlo koje je kružilo Balkanom

10. apr 2013

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da urušava ustavni poredak zemlje i napada ustavnom definisane i legitimno izabrane institucije i funkcionere.

Vasin je na konferenciji za novinare povodom najavljenog skupa protiv Deklaracije o ustavno-pravnoj zaštiti Vojvodine optužio i predsednika države Tomislava Nikolića da krši Ustav Srbije jer ustavom definisane institucije i organe naziva „takozvanim“.

“Vojvodinom kruže pozivi pristalicama SNS-a na masovna okupljanja koji su prepuni govora mržnje i pozivaju na linč”, rekao je Vasin i zapitao se da li se to vraćamo u devedesete godinje prošlog veka.

“U Nišu se privode ljudi zbog lepljenja plakata na kojima se Vučić i Nikolić nazivaju izdajnicima, a sasvim je normalno da se predsednik Vlade Vojvodine u režimskim medijima danima naziva ustašom, a Vlada Vojvodine se poredi sa Nezavisnom državom Hrvatskom”, rekao je Vasin.

Prema njegovim rečima, nema uopšte dileme da će u petak u Novi Sad doći veliki broj pristalica SNS-a i njihovih koalicionih partnera i zapitao se ko će njihov dolazak finansirati i od čijih para.

“Vlada Vojvodine je pokazala spremnost da se tenzije smire i odložila sednicu Skupštine Vojvodine na kojoj je trebalo da se raspravlja o Deklaraciji”, podsetio je Vasin i ocenio da organizovanja protesta nema za cilj osudu Deklaracije već očigledno nešto drugo.

Prema njegovim rečima, sve ovo ga podseća na scenario iz vremena jogurt revolucije kojom je započeto sve zlo koje je kružilo Balkanom, ali i pokazuje pravo lice onih koji se navodno zalažu za proces evropsko lice Srbije.

Na pitanje da li je Vlada Vojvodine odustala od usvajanja Deklaracije, Vasin je rekao da je samo došlo do odlaganja sednice, a da će se termin nove znati nakon zasedanja Odbora za ustavna pitanja Skupštine Vojvodine.

“Ovaj dokument se zalaže za poštovanje Ustava, a ne za separatizam. SNS ovakvim ponašanjem samo pokazuje da po svaku cenu želi da dođe na vlast prikrivajući svoju nesposobnost i očigledne unutarstranačke razlike po pitanju Kosova.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga