Vasin: SNS obmanjuje građane Vojvodine

Zvanični ekonomski pokazatelji demantuju tvrdnje potpredsednika Skupštine Vojvodine Đorđa Milićevića

18. dec 2014

„U svojim nastojanjima da po svaku cenu omalovaži rezultate rada Pokrajinske vlade, Srpska napredna stranka neistinama obmanjuje građane Vojvodine, istakao je danas pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.

On je u pisanoj izjavi naveo da zvanični ekonomski pokazatelji demantuju tvrdnje  potpredsednika Skupštine AP Vojvodine Đorđa Milićevića, koji je juče na konferenciji za novinare izjavio da je gotovo polovina lokalnih samouprava u Vojvodini danas u grupi nerazvijenih ili nedovoljno razvijenih, kao i da je prisutna stagnacija ukupne ekonomske situacije u Vojvodini, koja se odnosi na investicije, otvaranje novih radnih mesta i povećanje društvenog proizvoda.

“Među dvadeset najrazvijenijih lokalnih samouprava u Srbiji, 11 je iz Vojvodine, od 34 razvijenih iz Vojvodine je 15, među nedovoljno razvijenim od 47 opština iz Vojvodine je 18, među 44 izrazito nerazvijenih opština iz Vojvodine je jedna, dok među 19 devastiranih opština nema nijedne iz Vojvodine”, napomenuo je Vasin.

On je dodao i da je najveća stopa rasta bruto društvenog proizvoda  ostvarena u Vojvodini i, te da je on iznad republičkog proseka što definiše Vojvodinu kao razvijeni region.

U periodu od poslednjih godinu dana, dodao je, na nivou Republike Srbije je zabeležen pad industrijske proizvodnje od 5,7 odsto, dok je u Vojvodini zabeležen rast od 0,9 odsto. Kako je naveo, Vojvodina je i najveći izvoznik u Srbiji, a na njenoj teritoriji se nalazi blizu polovina svih stranih investicija Srbije i zabeležila je najveće smanjenje broja nezaposlenih od svih regiona u Srbiji.

“Zato su tvrdnje SNS ne samo neistinite, nego i nanose veliku štetu. Bilo bi poželjno da se raspitaju kakve poruke šalju mogućim investitorima kada ovako govore o Vojvodini i da li bi bilo koji investitor, čitajući njihove neistine, poželeo da uloži svoja sredstva u našu Pokrajinu”, poručio je pokrajinski sekretar.

U njegovoj izjavi se podseća i da je „Fajnešel tajms“  Vojvodinu proglasio prvim regionom u kategoriji regiona srednje veličine u Evropi po uslovima za privlačenje stranih investitorima.

“Sigurni smo da će svi mogući investitori više verovati „ Fajnešel tajmsu“, nego politikanskim neistinim tvrdnjama SNS i Đorđa Milićevića“, ocenio je Vasin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga