Vasin: SNS nema program za Vojvodinu jer ne zna šta da kaže

Obećavanjem saradnje između republičkog i pokrajinskog nivoa vlasti, SNS priznaje da je do sada tu saradnju sprečavao

09. mar 2016

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin optužio je večeras Srpsku naprednu stranku (SNS) da nema politički program za Vojvodinu “jer ne zna šta da kaže”.

“Njihova osnovna predizborna obećanja koja se tiču Vojvodine jesu da će oni uspostaviti punu saradnju republičke i pokrajinske vlasti, a ne shvataju da je to priznanje da su krivi što te saradnje do sada nije bilo”, rekao je Vasin za Radioteleviziju Vojvodine.

Prema njegovim rečima, obećavanjem saradnje između republičkog i pokrajinskog nivoa vlasti, SNS priznaje da je do sada tu saradnju sprečavao.

„SNS to postavlja kao uslov – sarađivaćemo, pod uslovom da mi budemo svuda na vlasti. Koji je to nivo političke kulture, neka procene građani“, kazao je Vasin.

Govoreći o koalicijama na lokalnom nivou, Vasin je rekao da koalicija DS sa Socijaldemokratskom strankom, Libeoralno-demokratskom partijom i Levicom Srbije, kakva je dogovorena u beogradskoj opštini Vračar, “vrlo lako može biti preslikana” u mnogim opštinama u Vojvodini, jer DS sa njima deli isti sistem vrednosti.

„Najvažnije za dve kolone jeste da se ne napadaju. Ujedinilo nas je nešto, a to je borba protiv sistema vrednosti koji je stvoren pod SNS-om“, naveo je Vasin.

On je ocenio da Srbijom danas vlada sistem straha, koji je u nekim aspektima „mnogo opasniji od sistema Slobodana Miloševića“, i precizirao da misli na kršenje ljudskih prava, brutalnosti ispoljene na lokalnim izborima, kao i sistem vrednosti koje je uveden u Srbiju.

Ocenio je da Vučić danas ima podršku sveta i da vodi Srbiju ka članstvu u EU, ali je dodao da u tome nije iskren.

„Nije iskreno da neko bude 10 godina antievropejac, a da onda postane fanatični evropejac. Kako su pre osam godina promenili dlaku, tako mogu da se vrate staroj ljubavi i da ponovo budu protiv EU“, rekao je Vasin i ocenio da se radi o “šizofrenoj situaciji”.

Optužio je SNS da koristi pravosuđe u političke svrhe i kao primer naveo “degutantnu” optužnicu protiv funkcionera DS-a Milivoja Vrebalova da je omogućio krađu novca od dece sa invaliditetom.

„Istina je suprotna, a to je da je upravo sadašnja vlast u Novom Bečeju opstruisala projekat adaptacije dvorca Heterlend i odbijala da se objekat završi“, kazao je Vasin.

Prema njegovim rečima, i u slučaju Razvojne banke Vojvodine (RBV) sve optužbe o krađi će pasti u vodu za “mesec-dva dana”, kada budu obelodanjeni izveštaji i kada se vidi da je slučaj RBV jedini stečaj gde će sva potraživanja biti naplaćena.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga