Vasin: Prodaja Luke Novi Sad je katastrofalno loš potez

"Nadam se da država Srbija nije u takvoj nevolji da mora da proda ono što dobar domaćin nikada ne bi prodao”

02. apr 2016

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin apelovao je danas da država ne prodaje Luku Novi Sad i ocenio da bi to sa aspekta državnih ekonomskih interesa bio “katastrofalno loš potez”.

“Svi znamo da vojvođanski seljak nikada ne prodaje zemlju, osim kada je u krajnjoj nevolji. Isto tako je poznato da svako ko drži do sebe nikada ne prodaje porodične relikvije. Zato treba apsolutno odbaciti svaku pomisao o prodaji Luke Novi Sad jer ona danas predstavlja i tu zemlju i tu porodičnu relikviju. Nadam se da država Srbija nije u takvoj nevolji da mora da proda ono što dobar domaćin nikada ne bi prodao”, naveo je Vasin u saopštenju za javnost.

Ocenio je da se Luka Novi Sad može nazvati strateški značajnim državnim resursom, jer još od 2010. godine ispunjava sve evropske kriterijume i nalazi se na mapi najznačajnijih evropskih luka na Dunavu.

Objasnio je da se ti kriterijumi prvenstveno odnose na količinu pretovarene robe, ali i na kvalitet usluge.

“Pored toga, poznato je da Dunav protiče svojim značajnim delom kroz našu zemlju i da se u budućnosti Srbija značajno oslanja na Dunavsku strategiju i zaista bi bilo krajnje nerazumno da se država liši uticaja na Dunavsku strategiju putem tako značajnog subjekta kakav je Luka Novi Sad”, naveo je Vasin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga