Vasin: Predočiću spisak imovine, SNS da učini isto

Kako su mnogi političari, koji nemaju ni dana radnog staža van skupštinskih klupa i van javnih funkcija, stekli imovinu koju poseduju

14. feb 2016

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin izjavio je danas da će u naredna tri dana javnosti predočiti spisak svoje imovine sa načinom na koji ju je stekao i pozvao funkcionere Srpske napredne stranke (SNS) iz Vojvodine da učine isto.

“Na ovaj način ćemo sigurno doći do odgovora zašto se konačno ne usvoji Zakon o poreklu imovine”, naveo je Vasin u saopštenju za javnost i predložio da on i funkcioneri SNS-a javno, pred TV kamerama uporede imovinu i objasne način njenog sticanja.

Dodao je da bi taj zakon dao odgovor na pitanje kako se u mnogim slučajevima dramatično povećala imovina bračnih drugova, braće, sestara, kumova i rođaka političkih funkcionera.

On je podsetio da je predsednik SNS-a i Vlade Srbije Aleksandar Vučić obećao usvajanje tog zakona i ocenio da je činjenica da Vučić obećanje nije ispunio dokaz koliko se SNS plaši mogućnosti načina provere imovinskog stanja svih funkcionera u Srbiji.

“Takav zakon bi omogućio da se dođe do odgovora na pitanje kako su mnogi političari, koji nemaju ni dana radnog staža van skupštinskih klupa i van javnih funkcija, stekli imovinu koju poseduju”, rekao je Vasin.

Vučević: Zašto Vasin do sada nije prijavio imovinu

Gradonačelnik Novog Sada i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da je “šokiran” najavom predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke i potpredsednika Pokrajinske vlade Miroslava Vasina da će u naredna tri dana javnosti predočiti svoju imovinu.

“Šokiran sam izjavom gospodina Vasina da će tek u naredna tri dana da prijavi svoju imovinu. Šta je do sada čekao, da li je moguće da je zaboravio da javni funkcioneri stupanjem na dužnost moraju da prijave svoju imovinu i da se sad smeje u lice gradjanima, svesno izigravajući zakon?”, naveo je Vučević u saopštenju za javnost.

Dodao je da SNS, “ za razlik od DS-a”, nema šta da krije i naveo da su dokumenta o imovini funkcionera SNS-a “uveliko dostupna” gradjanima.

“Vas molimo da objasnite gradjanima kako je moguće da vaša imovina nije prijavljena i zašto to krijete od gradjana? Sada je više nego jasno zašto DS nije smeo da donese zakon o poreklu imovine”, naveo je Vucević.

Dodao je da će SNS doneti ovaj zakon, upravo zbog ovakvih slučajeva koji “očigledno nisu neretka pojava medju funkcionerima DS-a”.

Vasin: Prijavio sam imovinu, pozivam funkcionere SNS da objasne svoju

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin izjavio je danas da je svu svoju imovio uredno prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije i ponovio poziv funkcionerima Srpske napredne stranke (SNS) da zajedno objasne građanima kako su stekli imovinu koju poseduju.

“U sledeća tri dana ću javnosti detaljno obrazložiti način i osnove sticanja te imovine i moj poziv funkcionerima SNS se upravo odnosio na objašnjenje kako su stekli imovinu koju poseduju. Na ovaj način bi postalo sasvim jasno ko i zašto koči donošenje zakona o poreklu imovine”, naveo je Vasin u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga