Vasin predlaže javno sučeljavanje Pokrajinske i republičke vlade

Aktuelna gradska vlast najgora u istoriji Novog Sada, a Vlada Srbije dovela državu u veliku krizu

31. jula 2015

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin predložio je danas da se javno suoče predstavnici republičke i pokrajinske vlade i da uporede rezultate koje su postigle obe vlade u okviru svojih nadležnosti.

“Prihvatamo svaki način sučeljavanja mišljenja koje predloži Srpska napredna stranka (SNS), bilo da su to TV emisije, javne tribine ili neki drugi način, prihvatamo i svako vreme i mesto za razmenu argumenata”, naveo je Vasin u saopštenju za javnost.

On je predložio i javno sučeljavanje koje će za temu imati poređenje rezultata rada sadašnje gradske vlasti u Novom Sadu, koju predvodi SNS, sa onom prethodnom, koju je predvodio DS.

Vasin je ocenio da je aktuelna gradska vlast najgora u istoriji Novog Sada, a da je Vlada Srbije dovela Srbiju u veliku krizu.

“Izbor tema nije ograničen: može se razgovarati o rezultatima u privredi, poljoprivredi, infrastrukturi, investicijama, zapošljavanju, zdravstvu, socijalnoj politici, zaštiti životne sredine, rodnoj ravnopravnosti, ostvarivanju prava nacionalnih zajednica, reformama”, naveo je Vasin.

Izrazio je nadu da će SNS prihvatiti ovaj predlog i konačno pristati da se javno uporede objektivni i realni rezultati, umesto što više od tri godine svojim “paušalnim, nekorektnim i ostrašćenim izjavama” pokušava da omalovaži rad Pokrajinske vlade.

Vasin je dodao da je po svim statističkim podacima i objektivnim činjenicama Vojvodina najuspešniji deo Srbije, a Pokrajinska vlada nosilac značajnih međunarodnih priznanja za svoj rad.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga