Vasin: Polovina stranih investicija u Vojvodini

Članovi Vlade Srbije često su otvarali pogone kompanija čijem dolasku je najviše doprinela Pokrajinska vlada

05. jan 2015

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin poručio je danas ministru Nebojši Stefanoviću da je za vreme mandata predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića skoro polovina svih stranih investicija Srbije realizovana u Vojvodini.

Vasin je, reagujući na Stefanovićevu izjavu da ne zna koju to fabriku Pajtić planira da dovede u Vojvodinu, podsetio i da je Pokrajinska vlada dobitnik prestižnog priznanja poznatog ekonomskog časopisa „Fajnenšal tajms“, prve nagrade za stvaranje uslova za privlačenje stranih investicija u kategoriji svih evropskih regiona srednje veličine.

Vojvođanski funkcioner je dodao da je pokrajina dobitnik i nagrade konferencije Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata za najbolji investicioni projekat strane investicije.

„Kroz investicije 15 stranih kompanija i reinvesticije 12 stranih kompanija, koje su započete u 2014. godini, na teritoriji AP Vojvodine će biti uloženo oko 240 miliona evra i otvoreno 4725 radnih mesta. U isto vreme je ugovoreno još 15 novih investicionih projekata koji će biti realizovani u sledeće tri godine, ukupne vrednosti 157 miliona evra“, naveo je Vasin.

Potpredsednik Pokrajinske vlade istakao je u pisanoj izjavi da će tri investicije biti realizovane u Subotici, po dve u Apatinu, Inđiji i Staroj Pazovi i Pećincima, a po jedna u  Sremskoj Mitrovici, Bečeju, Novom Sadu i Senti.

„I na kraju, želim da podsetim Nebojšu Stefanovića da su članovi  Vlade Republike Srbije, tokom prethodne dve godine, vrlo često otvarali pogone kompanija čijem dolasku u Srbiju i Vojvodinu je najviše doprinela Pokrajinska vlada“, poručio je Vasin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga