Vasin objavio imovinsku kartu

Vasin pozvao funkcionere SNS da i oni sudu javnosti izlože svoju imovinu

18. feb 2016

Predsednik Pokrajinskog odvbora Demokratske stranke i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin podneo je danas imovinsku kartu na uvid javnosti.

„Obzirom na to da me je SNS, u svom poslednjem saopštenju pozvao da „zajedno sa svojim šefom vojvođanskog kriminalnog režima Bojanom Pajtićem pokušam da se setim imovine stečene kako u zemlji tako i u inostranstvu“, stavljam javnosti na uvid svoju imovinu, način i osnov njenog sticanja.

Vasin navodi da je nakon diplomiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu, 23 godine radio u privredi gde je obavljao veoma odgovorne poslove u velikim kompanijama. Od decembra 2002. godine do danas obavlja funkcije pomoćnika pokrajinskog sekretara, pokrajinskog sekretara i potpredsednika u Pokrajinskoj vladi.

„U periodu od 1986. do 1990. godine bio sam i sudija Suda časti Privredne komore Jugoslavije. Iz Bečeja sam se u Novi Sad preselio 1981. i deset godina sam sa porodicom bio podstanar. Moja supruga je 1990. dobila na korišćenje društveni stan veličine 58 kvadrata od Srednje muzičke škole “ Isidor Bajić“ gde je bila zaposlena kao profesorka klavira. Taj stan smo otkupili 1993. godine“, kaže Vasin.

Dodaje da su taj stan prodali godinu dana kasnije i kupili od DP „Neimar“ troiposobni stan u izgradnji, površine 89,9 kvadrata, na Novom Naselju u Novom Sadu.

„Novac od prodaje supruginog stana mi je bio dovoljan za uplatu 75 kvadrata, a ostatak sam otplatio 2001. nakon dobijenog sudskog spora i nasleđa. U stan sam se uselio sa petočlanom porodicom 1998. i u njemu i danas živim. Stan je u zajedničkom vlasništvu sa suprugom i stečen je pre nego što sam postao funkcioner“, navodi Vasin.

Garsonjeru od 26 m2, na Novoj Detelinari kupio je, kako kaže, u celosti iz kredita kod „Alfa banke“, koji je podigao 2011. godine na deset godina, a koji uredno otplaćuje već pet godina. U toj garsonjeri živi njegov stariji sin.

„Nakon prodaje polovine kuće u Bečeju, nasleđene od pokojnog oca, tim novcem sam u 2009. godine kupio malo parče zemlje u nenastanjenom, šumovitom delu Fruške Gore, kod manastira Staro Hopovo, ukupne površine 40 ara i 35 metara kvadratnih, za 100.000 dinara i u decembru 2012. jedno jutro zemlje u svom selu Čurugu, za 586.000 dinara. Posedujem automobil marke BMV 320 d, proizvodnja 2003.g. Imam otvoren račun u Sber banci preko koga primam zaradu i nema drugih sredstava, kao i prazan devizni račun kod Inteza banke. Nemam ni dinarska ni devizna oročena sredstva“, navodi Vasin.

Svu svoju imovinu, kao i ušteđevinu za koju kaže da nije velika, prijavio je Agenciji za korupciju. Agenciji je takođe prijavio i posedovanje pištolja CZ 99 iz 1991.

„Imovinu u inostranstvu nemam. Imam troje dece i ni jedno od njih nema nikakvu imovinu, supruga je vlasnica jedne trećine kuće u Kamenici, nasleđene od pokojnog oca. Moj brat živi u porodičnoj kući u Bečeju i, osim nje, poseduje preduzetničku radionicu u kojoj proizvodi sportsku opremu preko dvadeset godina. Za sve podatke koje sam naveo snosim punu odgovornost, koja podrazumeva momentalnu ostavku ukoliko se utvrdi da nisam prikazao neku imovinu koju posedujem“, dodaje Vasin.

Stanje svoje imovine i osnov sticanja stavlja na uvid javnosti radi, kako kaže, procene da li , posle 35 godina radnog staža sa stanom u kome živim osamnaest godina, garsonjerom kupljenom sinu putem kredita, malim parčetom zemlje na Fruškoj gori i jutrom zemlje u svom selu, uz automobil star 13 godina, opravdava epitet „pripadnika kriminalnog režima Bojana Pajtića“.

„S obzirom da Aleksandar Vučić nije ispunio svoje obećanje i inicirao donošenje Zakona o poreklu imovine, pozivam funkcionere SNS da i oni sudu javnosti izlože svoju imovinu, a posebno osnov njenog sticanja. To se posebno odnosi na one funkcionere koji su ceo svoj radni vek proveli u skupštinskim klupama i na javnim funkcijama, a poseduju značajnu imovinu koja se nije mogla pribaviti samo redovnim zaradama“, zaključio je Vasin.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga