Vasin: Nova vlada ne sme svaljivati neuspehe na nasleđenu situaciju

Nova Pokrajinska Vlada nasleđuje veoma sređenu situaciju

30. juna 2016

Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) i bivši potpredsednik  Pokrajinske vlade Miroslav Vasin, poručio je danas novoj vladajućoj strukturi u pokrajini da alibi za svoje eventualne neuspehe ne sme tražiti u “teško nasleđenom stanju”, jer je prethodna vlast ostavila sređenu situaciju u svim oblastima.

“Nova Pokrajinska Vlada će delovati prema svom planu i programu, ali sigurno je da nasleđuje veoma sređenu situaciju u svim oblastima i sistem državne uprave koji je najuređeniji u Srbiji”, poručio je Vasin.

Vasin je ocenio da je bivša Pokrajinska vlada radila u uslovima skučenih nadležnosti i nedostatka finansijskih sredstava, ali da je u potpunosti realizovala racionalizaciju, striktno primenjujući upustva Republičke vlade.

On je podsetio na kapitalna ulaganja u zdravstvo, na dugogodišnji rad sa privrednicima i poljoprivrednicima na unapređenju uslova poslovanja i rada, na program revitalizacije sela, kao i na napore zbog kojih je Vojvodina “prednjačila u zaštiti životne sredine”.

Dodao je da je pokrajina osvojila i značajne evropske nagrade u oblasti rodne ravnopravnosti i unapređenja položaja Roma, kao i da je svrstana među najbolje regije u Evropi od strane najeminentnijeg ekonomskog časopisa na svetu.

“Ovo ne znači da je stanje u Vojvodini dobro, njeni građani se suočavaju sa velikim problemima, ali su oni uglavnom vezani za strateške odluke koje nisu donošene u Vojvodini”, poručio je Vasin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga