Vasin: Nije bilo zloupotrebe u raspodeli sredstava za javne radove

"Spreman sam da sa svakim ko me optužuje ukrstim podatke o imovini, pa da vidimo šta posedujem ja, nakon 40 godina staža, a šta poseduju oni"

08. juna 2015

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin demantovao je danas navode pojedinih medija da je bilo nezakonitosti o načinu raspodele sredstava za javne radove i da su ta sredstva bila zloupotrebljena u svrhe finansiranja predizborne kampanje Demokratske stranke (DS).

“To su skandalozne tvrdnje, koje pokazuju kakvi su oni koji to tvrde”, rekao je Vasin na konferenciji za novinare na kojoj je izneo i brojke u vezi sa raspodelom sredstava za javne radove.

Dodao je da u ukupno 153 projekta Pokrajinska vlada nije kontrolisala da li su aktivisti tih organizacija u vezi sa bilo kojom političkom partijom, već isključivo da li je novac zaista iskorišten za javne radove.

“Od tih 153 projekata zlonamerno je izdvojeno njih 15, kako bi se navodno pokazalo da su oni u vezi sa DS-om. Siguran sam da bi se u preostalim projektima takođe moglo pronaći aktivista drugih političkih partija, ali to namerno nije analizirano”, kazao je Vasin.

Dodao je da mu je ovo prvi put da ga optužuju za malverzacije i naveo da je spreman na svaku vrstu analize i svaku vrstu sučeljavanja sa onima koji ga napadaju, s ciljem da prikriju “sopstvene brljotine”.

“Zaposlili smo više od 40.000 nezaposlenih ljudi u poslednjih četiri-pet godina. Nikad me niko nije optužio za ovako nešto, što samo govori o tome koliko je zatrovan ovaj politički trenutak u Srbiji i u Vojvodini. Spreman sam da sa svakim onim ko me optužuje ukrstim sve podatke, i o svojoj imovini i o sticanju imovine, pa da vidimo šta posedujem ja, nakon 40 godina staža, a šta poseduju oni”, poručio je Vasin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga