Vasin: Netačne i tendenciozne tvrdnje novog sekretara

Sve opštine u Vojvodini imaju spremne projekte i strategije razvoja

05. avg 2016

Predsednik vojvođanskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin demantovao je danas navode pokrajinskog sekretara za lokalnu samoupravu Ognjena Bijelića, koji je tokom jučerašnje posete Sremskim Karlovcima izjavio da vojvođanske opštine nemaju pripremljene projekte i strategije razvoja.

Vasin je u pisanom odgovoru ocenio da je takva tvrdnja netačna i kranje tendenciozna i podsetio da je pokrajinska administracija u mandatu koji je vodila DS izdvajala preko 50 miliona dinara godišnje u okviru programa „Vojvođanski standard“, kako bi svaka od 45 opština u Vojvodini dobila Strategiju razvoja za period od 2014. do 2020.godine, uz izradu akcionih planova po prioritetnim oblastima razvoja.

Vasin je dodao da sve opštine već sada imaju spremne projekte za koje Bijelić tvrdi da ih nema.

„Podsetićemo gospodina Bijelića da je pokrajina Vojvodina šampion u korišćenju evropskih fonodova u odnosu na ostale delove Republike Srbije, a da je on kao novi sekretar nasledio potpuno uređen i funkcionalan sistem za konkurisanje na evropske fondove koji je rezltat rada administracije predvođenom Demokratskom strankom u Vojvodini“, naveo je Vasin.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga