Vasin: Neostvariva ideja o koncentracionoj Pokrajinskoj vladi

DS ne može sarađivati sa SNS "zbog potpune različitosti vrednosnih sistema koje zastupamo"

31. avg 2014

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin izjavio je danas da je „neostvariva“ ideja o koncentracionoj Pokrajinskoj vladi u kojoj bi sedeli predstavnici svih stranaka koje imaju poslanike u Skupštini Vojvodine.

Vasin je u saopštenju za javnost naveo da vlast u Vojvodini treba da čini sadašnja koalicija DS-a, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara, proširena Novom demokratskom strankom, jer su to snage koje su se dosledno zalagale za jačanje ustavnog položaja te pokrajine i očuvanje njenog multietnickcog karaktera.

„Uvereni smo da je njihovo zajedničko delovanje najbolji garant očuvanja vojvođanskih vrednosti i ostvarivanja predvodničke uloge Vojvodine na putu Srbije ka EU“, poručio je Vasin.

On je ponovio stav da DS ne može sarađivati sa Srpskom naprednom strankom (SNS), „zbog potpune različitosti vrednosnih sistema koje zastupamo“.

„DS se oduvek zalagala za mulietičnu, građansku i evropsku Vojvodinu, dok se za SNS, pa i neke druge političke partije u Skupštini Vojvodine, to ne može reći“, rekao je Vasin.

Ocenio je da je opasna teza da se pitanja od značaja za Vojvodinu mogu rešavati samo uz prethodno upodobljavanje pokrajinske vlasti sa republičkom.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga