Vasin: Ne poštujemo vlastiti antifašizam

Mladima ne prenosimo ono što je najsvetije iz naše istorije

07. jul 2014

Vojvođanski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin izjavio je danas da se u Srbiji ne poštuje vlastita antifašistička istorija i tradicija, i da mladima „ne prenosimo ono što je najsvetije iz naše istorije“.

„Ovaj dan, Dan ustanka naroda Srbije, kao simbol podizanja ustanka protiv najveće sile 20. veka, izbrisali smo sa spiska praznika. Iako se trenutno nalazimo u slobodnom Sremu, gde je u svakom mestu pod fašističkim režimom ubijena bar trećina stanovnika, doživeli smo da je ovakva svečanost najmanje posećena od strane mladih ljudi. Mladima ne prenosimo ono što je najsvetije iz naše istorije“, rekao je Vasin na Iriškom vencu, ispred spomenika „Sloboda“.

On je prisutnim borcima iz Drugog svetskog rata poručio da sa ponosom čuvaju sećanje na sve pale saborce koji su dali život za slobodu, te da budu ponosni što su učestvovali u borbi za svoje ideale antifašizma.

„Imamo šansu da ove godine mnogo toga ispravimo. Ove godine slavimo 70 godina od jedne od najvećih bitaka u Evropi – Bitku na Batini. Imamo šansu da konačno pokažemo da poštujemo svoju tradiciju i istoriju“, rekao je Vasin i naveo da će Pokrajinska vlada učestvovati u organizaciji ove svečanosti.

Organizator skupa je bio Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Vojvodine.

Prisutne su pozdravili i predsednik SUBNOR-a Svetomir Atanacković, kao i predsednik Komunističke partije i Udruženja građana „Josip Broz Tito“, Josip Joška Broz.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga