Vasin mogući kandidat demokrata za premijera Vojvodine?

Logično rešenje nakon Pajtićeve najave da će se kandidovati za mesto premijera Srbije

31. avg 2015

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS), Miroslav Vasin mogao bi da bude kandidat demokrata za premijera Vojvodine, piše beogradski list Danas u izdanju od ponedeljka.

Posle odluke lidera DS Bojana Pajtića da u slučaju raspisivanja parlamentarnih izbora on bude kandidat za premijera Srbije, Vasin se, kao njegov dugogodišnji saradnik, nametnuo kao rešenje za kandidata za pokrajinskog premijera, prenosi Danas pozivajući se na izvor u DS.

Vasin je potpredsednik Vlade Vojvodine i od 2008. godine pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, a član je Saveta za zapošljavanje Srbije, Saveta za zaštitu na radu Srbije i član Saveta za izbegla, prognana i raseljena lica. Za predsednika Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu biran je 2013. i ponovo ove godine.

Predsednik DS Bojan Pajtić, najavio je na sednici Glavnog odbora DS u Smederevskoj Palanci svoju kandidaturu za premijera Srbije u slučaju proglašenja vanrednih parlamentarnih izbora.

On je rekao da su demokrate već u predizbornoj kampanji i da će odmah raskinuti sve koalicije na lokalnom nivou sa Srpskom naprednom strankom.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga