Vasin: Mnogo nam znači podrška Đorđa Balaševića

DS želi snažnu Vojvodinu, sa autonomijom i nadležnostima koji će omogućiti da Vojvođani sami odlučuju o svom životu

20. apr 2016

Predsednik vojvođanskog odbora Demokratske stranke (DS) i kandidat te stranke za pokrajinskog premijera Miroslav Vasin izjavio je danas da DS mnogo znači podrška Đorđa Balaševića, jer je Vojvodina za koju se demokrate zalažu upravo ona Vojvodina iz Balaševićevih pesama.

„Tolerancija, suživot, lepota različitosti, uživanje u komšijinom Uskrsu i Božiću i njegovo uživanje u tvojim praznicima i jezicima i dijalektima koji odjekuju ravnicom, to je Vojvodina kakvu želi Demokratska stranka“, naveo je Vasin u pisanoj izjavi.

On je poručio da DS želi snažnu Vojvodinu, sa autonomijom i nadležnostima koji će omogućiti da Vojvođani sami odlučuju o svom životu.

„Želimo Vojvodinu koja je ponos Srbije i koja će je predvoditi na njenom evropskom putu. Ali, pre svega želimo da budemo ‘čuvari vatre’,čuvari demokratije koja je danas ugrožena. Zato veliko hvala Đorđu, hvala javnim ličnostima na podršci, hvala im što su istupili javno i time pokazali, osim ogrome lične hrabrosti, i da nas vide kao one koji danas zdušno brane demokratiju u Srbiji“, piše u pisanoj izjavi Vasina.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga