Vasin Miroviću: I Vojvodina je valjda deo Srbije

"Nešto se tu ne slaže”

25. jul 2016

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin postavio je danas pitanje predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću iz Srpske napredne stranke (SNS) kako je moguće da tvrdi da se Vojvodina nalazi u nezavidnoj ekonomskoj situaciji, dok istovremeno predsednik Vlade Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić tvrdi da Srbija doživljava ekonomski preporod.

“Postavljam pitanje kako su mogući tako dobri ekonomski rezultati na nivou Srbije, ako je Vojvodina, njen deo koji ostvaruje najbolje rezultate po najznačajnijim privrednim pokazateljima, u tako teškoj situaciji. Nešto se tu ne slaže”, naveo je Vasin u saopštenju za javnost.

Dodao je da su tačne Mirovićeve tvrdnje da su u protekle četiri godine odnosi između republičke i pokrajinske vlade bili na veoma niskom nivou, ali je rekao da je tome najviše doprinela Vlada Srbije.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je odbacivala svaki vid saradnje sa Pokrajinskom vladom, neprekidno je odbijala predložene sastanke, smanjivala nadležnosti Vojvodine i uskraćivala pokrajini finansijska sredstva.

Prethodnu Pokrajinsku vladu predvodila je Demokratska stranka, a Miroslav Vasin je bio potpredsednik te vlade. SNS je u tom mandatu bio u opoziciji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga