Vasin: Marketinške priče SNS o finansiranju Vojvodine

Pitanje finansiranja Vojvodine bi se odmah razmatralo da je Vučić to hteo

12. nov 2015

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin izjavio je danas da je Srpska napredna stranka (SNS) na vlasti skoro četiri godine u Srbiji i da je imala prilike da pokrene pitanje donošenja Zakona o finansiranju Vojvodine, ali da joj to nije padalo na pamet.

Vasin je u reakciji na današnju izjavu potpredsednika SNS Gorana Kneževića, koji je rekao da će ta stranka rešiti pitanje finansiranje Vojvodine kada preuzme vlast u pokrajini, podsetio da je Knežević u junu prošle godine najavio i da će javnost u roku od deset dana biti upoznata sa programom SNS za Vojvodinu, što se nije desilo.

„Gospodin Knežević bi, umesto praznih tvrdnji da SNS neće ukidati autonomiju Vojvodine, morao da odgovori zašto su onda poslanici SNS u Skupštini APV glasali za smanjenje njenih nadležnosti, za ukidanje „Elektrovojvodine“, protiv osnivanja VANUK-a i protiv mogućnosti da mladi polažu prijemne ispite na svojim maternjim jezicima“, naveo je Vasin u pisanoj izjavi.

On je ocenio i da su marketinške priče ministra Vujovića o tome da će njegovo ministarstvo predložiti način finansiranja Vojvodine u skladu sa Ustavom Srbije pale u vodu, kao i mnoga druga obećanja SNS.

„Da je Predsednik Vlade Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić to želeo, pitanje finansiranja Vojvodine bi se odmah razmatralo, budući da on danas lično odlučuje o svemu, a Vlada Srbije služi samo kao dekor“, dodao je predsednik pokrajinskog odbora DS.

Miroslav Vasin je ocenio i da ponašanje poslanika iz SNS, politička prošlost njenih čelnika i nepostojanje programa SNS za Vojvodinu daju za pravo svima onima koji strepe od dolaska SNS na vlast u Pokrajini.

On je ocenio i da „srećom, do toga neće doći“.

Vasin je istakao da je SNS pretrpela ogroman politički poraz jer nije uspela da sruši legalno izabranu vlast u Vojvodini, iako nije birala sredstva da to učini.

„Doživela je i poraz u nastojanjima da pokrajinski izbori budu u decembru ove godine. Najveći poraz će doživeti na proleće kada će joj građani Vojvodine pokazati da ih koncepcija centralizma  ne interesuje i da su duboko privrženi konceptu autonomije i multietičnosti  Vojvodine, kao lokomotive Srbije na njenom evropskom putu“, poručio je predsednik pokrajinskog odbora DS.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga