Vasin: Maji Gojković važnija stranka od parlamenta

Maja Gojković pokušava sebe da predstavi drugačijom nego što jeste

26. dec 2014

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin oštro je danas kritikovao predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković zbog izjave da vojvođanska vlada ne funkcioniše i ocenio da je Gojkovićevoj važnija “stranačka ostrašćenost” od funkcije predsednice parlamenta.

“Izjavom da zakon o finansiranju Vojvodine nije donet zbog nefunkcionisanja Pokrajinske vlade i da će ona insistirati na saradnji pokrajinske i republičke vlasti, Maja Gojković još jednom pokušava da obmane javnost i sebe predstavi drugačijom nego što jeste”, naveo je Vasin u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, cele ove godine sve aktivnosti i izjave Maje Gojković bile su isključivo u funkciji rušenja pokrajinske vlasti po svaku cenu i, u tom nastojanju, nije birala ni izraze ni sredstva.

“Sada, kada je rekonstrukcijom Pokrajinske vlade i usvajanjem Budzeta Vojvodine za 2015. godinu, konačno potvrđena stabilnost koalicije na vlasti u Vojvodini, ona i dalje, u svom stilu, pokušava da omalovažava Pokrajinsku vladu i da predstavi sebe kao nekoga čija će uloga biti odlučujuća u procesima donošenja zakona o Vojvodini”, naveo je Vasin.

Poručio je da je Pokrajinska vlada efikasno funkcionisala tokom 2014. godine i dodao da je jedino u Vojvodini jedino zabeležen rast proizvodnje, kao i najveće smanjenje broja nezaposlenih i zabeleženi su najbolji izvozni rezultati.

Pokrajina je, po izboru “Fajnenšel tajmsa” proglašena za najatraktivniji region za ulaganje u Evropi, među 468 evropskih regija i gradova, podsetio je Vasin i upitao Maju Gojković da li je to dokaz funkcionisanja ili nefunkcionisanja Pokrajinske vlade.

Dodao je da će zakon o finansiranju Vojvodine predložiti Pokrajinska vlada, kojoj nije potrebna Maja Gojković.

“Potrebno je samo da pokuša da suzbije svoju stranačku pristrasnost i da se založi da predlog zakona, kada bude stigao na razmatranje u Skupštinu Srbije, bude objektivno razmotren. To je sve što se od nje očekuje”, rekao je Miroslav Vasin.

Podsetio je i da se Pokrajinska vlada već dva puta obraćala Vladi Srbije sa predlogom za zajednički sastanak, na koji nije stigao nikakav odgovor.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga