Vasin kandidat DS za predsednika Pokrajinske vlade

Jednoglasna odluka

11. mar 2016

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) jednoglasno je doneo odluku da kandidat za predsednika Pokrajinske vlade ispred te stranke bude Miroslav Vasin, saopštila je danas ta stranka.

Miroslav Vasin je diplomirani je pravnik, a više od 20 godina je radio u privredi. Od 2008. godine je obavljao funkciju pokrajinskog sekretara za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, a od 2012. pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Trenutno je i na funkciji potpredsednika Pokrajinske vlade.

Iz DS-a su naveli da je za vreme njegovog mandata Vojvodina privukla više od 40 odsto stranih direktnih investicija na nivou Srbije, a ostvareni su značajni rezultati u oblasti turizma i socijalnog dijaloga između sindikata i poslodavaca.

“Građani Vojvodine upoznali su ga kroz programe afirmacije rodne ravnopravnosti, borbe protiv nasilja u porodici, pomoći ženskom preduzetništvu, osnivanju više 400 ženskih seoskih udruženja. Posvećen je radu sa udruženjima građana, a prepoznat je kao istinski promoter vojvođanskih vrednosti, multikulturalnosti, tolerancije, uvažavanja različitosti i zajedničkog života”, naveo je DS.

Vasin je i predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke za Vojvodinu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga