Vasin i SNS razmenili optužbe o poreklu imovine

Zašto Vučić nije ispunio obećanje i predložio usvajanje zakona o poreklu imovine?

13. feb 2016

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin zatražio je od predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da odgovori na pitanje zašto nije održao obećanje i predložio Skupštini Srbije da usvoji zakon o poreklu imovine, na šta je Srpska napredna stranka (SNS) uzvratila optužbama da DS predvodi “vojvođanski kriminalni režim”.

“Umesto što demagoški poručuje da po odlasku sa funkcije ‘neće biti ni dinar teži’, za razliku od drugih političara, gospodin Aleksandar Vučić bi trebalo da odgovori na pitanje zašto nije ispunio svoje obećanje i predložio Skupštini Srbije usvajanje Zakona o poreklu imovine. Taj zakon bi dao odgovor na pitanje kako su svoju imovinu stekli političari, ali i njihovi bračni drugovi, braća, rođaci i prijatelji:”, naveo je Vasin u saopštenju za javnost.

Dodao je da bi građani Srbije, da je Aleksandar Vučić ispunio svoje obećanje, pred izbore imali jasnu sliku o svakom političaru u Srbiji.

SNS je u saopštenju za javnost uzvratio optužbama da je “uzimanje narodnih para” jedina stvar kojom su se predsednik DS i vojvođanski premijer Bojan Pajtić i “njegovi tajkuni”, tokom svoje šesnaestogodišnje vladavine, “studiozno bavili”.

“Dok se budu sećali svih svojih pljačkaških afera i nezakonito stečene imovine, mogu da se vrate samo nekoliko dana unazad, kada su na skandalozan način, bez konkursa zaposlili svog stranačkog kolegu Olivera Dulića, bivšeg ministra životne sredine i prostornog planiranja, na mesto ortopeda na Kliničkom centru Vojvodine”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Jesen
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga