Vasin: Dobro je što nismo podržali Pajtićevu nameru da podnese ostavku na mesto premijera

"Začuđen sam da Borko Stefanović to ne zna”

26. okt 2015

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin izjavio je danas da je Bojan Pajtić, nakon što je bio izabran za predsednika DS, želeo da se povuče sa mesta predsednika Pokrajinske vlade, ali stranka to nije prihvatila.

“Bojan Pajtić je želeo da se povuče sa mesta predsednika Pokrajinske vlade i da podnese ostavku kako bi se u potpunosti posvetio stranci i opozicionom delovanju prema aktuelnoj vlasti. Bojan Pajtić je o svojoj nameri obavestio organe Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu, tako da sam začuđen da Borko Stefanović to ne zna”, naveo je Vasin u saopštenju za javnost.

Dodao je da je DS smatrao da Pajtić ne treba da podnese ostavku, jer je Srpska napredna stranka (SNS) “po svaku cenu, ne birajući sredstva” pokušavala da formira novu skupštinsku većinu, a da se predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor zalagao za formiranje koncentracione vlade.

“Prihvatanje zahteva Bojana Pajtića u tom trenutku bi značilo otvorenu mogućnost ulaska SNS u vlast, pa i preuzimanja dominantne uloge, što bi bilo suprotno izraženoj izbornoj volji građana naše Pokrajine na pokrajinskim izborima i dovelo u opasnost vojvođanske nadležnosti i vojvođanske vrednosti”, naveo je Vasin.

Ocenio je da su naknadni događaji, odnosno izjašnjavanje poslanika SNS za ukidanje nadležnosti Vojvodine, podrška gašenju „ Elektrovojvodine“, protivljenje postojanju vojvođanskih institucija u oblasti nauke i kulture i mogućnosti polaganja prijemnih ispita na maternjem jeziku i po svim drugim pitanjima koja se odnose na položaj Vojvodine, pokazali da je DS bio u pravu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga