Vasin: Borba protiv korupcije izgovor za obračun sa neistomišljenicima

Zašto je Vučić odustao od donošenja zakona o poreklu imovine

17. apr 2016

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin optužio je danas vlasti u Srbiji da borbu protiv korupcije koriste za obračun sa neistomišljenicima.

Vasin je u saopštenju za javnost ocenio da Srpska napredna stranka (SNS) borbu protiv korupcije koristi isključivo u propagandne svrhe i s ciljem podizanja sopstvenog rejtinga.

Prema njegovim rečima, posle četiri godine ove vlasti, na prste jedne ruke se mogu nabrojati pravosnažne presude koje su usledile nakon brojnih hapšenja, a indek korupcije u Srbiji je istovremeno značajno porastao u odnosu na 2011. godinu.

On je upitao zašto je predsednik Vlade Srbije i predsednik SNS-a odustao od realizacije obećanja da će u Srbiji biti donet zakon o poreklu imovine.

“Donošenje ovakvog zakona na najefikasniji način bi rešilo pitanje korupcije, kroz prosto pitanje: Kako si stekao to što imaš? Odgovori na ovo pitanje bi razrešili mnoge nedoumice, a posebno da li su skloni korupciji samo oni bivši ili su ovi sadašnji još koruptivniji”, naveo je Vasin.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga