Vasin: Banat najugroženiji region Vojvodine

Vlada Vojvodine će 2014. godinu posvetiti Banatu

20. nov 2013

Banat je ekonomski najugroženiji region Vojvodine, izjavio je danas u Zrenjaninu pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Miroslav Vasin je kazao da, za razliku od Banata, Srem i Bačka imaju dobre ekonomske pokazatelje, a posebno Srem, koji je pre sedam-osam godina bio najnerazvijeniji region pokrajine.

Vlada Vojvodine je, kako je istakao, posebnim programima uspela da oporavi Srem i da danas bude jedan od najrazvijenijih regiona u Srbiji.

„Zbog toga smo odlučili da 2014, ali i naredne godine, posvetimo specijalnu pažnju Banatu da bi se ekonomski oporavio i došao na poziciju Srema i Bačke“, rekao Vasin agenciji Beta.

Vlada Vojvodine će konkurse usmeravati ka Banatu, podsticati tamošnje opštine da prave projekte i konkurišu, usmeriće veći deo sredstava u banatske opštine.

„Siguran sam da ćemo, uzimajući primer Srema.., uspeti uz saradnju pokrajinske Vlade i opština u Banatu, da sledećih godina dođemo do toga da na evidenciji nerazvijenih ne budu samo banatske opštne, već u zoni razvijenih“, rekao je Vasin.

On je dodao da su u Banatu postignuti dobri rezultati u zapošljavanju jer je ove godine broj nezaposlenih opao za više od 2.500 ljudi.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga